Hvilke bælgfrugter findes der?

Disse bælgfrugter bruges verden over i forskellige kulturer og køkkener og tilføjer ikke kun smag og tekstur til retter, men er også en værdifuld kilde til protein, fibre, vitaminer og mineraler. De kan være en vigtig del af en sund og varieret kost.

Der findes mange forskellige typer bælgfrugter, som varierer i størrelse, form, farve og smag. Her er nogle af de mest almindelige typer:

  1. Bønner:
  • Sorte bønner
  • Hvide bønner (cannellini bønner)
  • Røde bønner (kidneybønner)
  • Pinto bønner
  • Adzukibønner
  • Lima bønner
  1. Linser:
  • Grønne linser
  • Røde linser
  • Sorte linser (beluga linser)
  • Puy linser (franske grønne linser)
  1. Ærter:
  • Grønne ærter
  • Kikærter (garbanzobønner)
  • Splitærter
  • Edamamebønner (umodne sojabønner)
  1. Kikærter og andre hummusbønner:
  • Kikærter (garbanzobønner)
  • Fava bønner (både friske og tørrede)
  • Butterbønner
  1. Andre bælgfrugter:
  • Sojabønner
  • Mungbønner
  • Azukibønner
  • Black-eyed peas (sortøjede bønner)

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *